Op en Top vrouw

12718363_1658699351058633_1272163123118262091_n

Vrouwen aan de top… alsof we nog niet genoeg regelen!

Voel jij je wel eens ‘Op en Top’ vrouw? Nou ik zeker wel. De week voor dat ik ongesteld moet worden en alles wel kan eten wat los en vast zit. Of ik boos wordt om niks. Of dat moment dat je net 20 minuten gedaan hebt over je haar en je tot de conclusie komt dat je een ‘bad hair’ day hebt en wat je ook zult proberen, het niet veel beter zal worden. Tja… die momenten heb ik zeker….En jij?

‘Op en Top vrouw’ is de naam van de liedjescabaret voorstelling waar ik samen met twee andere vrouwen zo goed mogelijk het ‘vrouwzijn’ vertolk. 29 april hebben we onze try out. Voor deze voorstelling moeten we ons verdiepen in het ‘op en top vrouw’ zijn. Wat is dat nou eigenlijk?

Onze themasong heet natuurlijk ‘Op en Top vrouw’ en de tekst is als volgt:

Ik ben op en top vrouw. Er is niets wat ik daaraan veranderen zou. 

Op en top vrouw, ik ben uniek dat maakt me trots als een pauw

Op en top vrouw, wauw wauw wauw. 

Mooie tekst (al zeg ik het zelf 😉 ) Maar soms ben ik helemaal niet zo trots op het vrouwzijn. Als ik weer eens chagrijnig ben en ik alleen maar mijn hormonen de schuld kan geven. Of van mijn eigen moodswings in de war rak. Helaas is die eerste zin lang niet altijd vanzelfsprekend. We zijn eerder geneigd om onszelf te vergelijken met anderen en we hebben lijstjes met punten die we maar al te graag zouden willen veranderen.

Het doet me verdriet dat er zoveel vrouwen zijn die niet blij zijn met zichzelf. En geloof me ik heb het ook tegen mezelf als ik zeg. ‘Ik wilde dat iedereen zag hoeveel potentie er in haar ligt’. Maar vaak zien we alleen de buitenkant, en worden we geconfronteerd met hoe de maatschappij vindt, dat onze buitenkant eruit moet zien.

Als ik kijk naar alle liedjes die we geschreven hebben met wat wij als vrouwen wel niet allemaal kunnen ben ik dankbaar dat ik een vrouw ben. En het maakt met trots om vrouw te zijn!We hebben en kunnen het allemaal:  Moederliefde, vriendin zijn, huisvrouw, dochter zijn, bouwen aan een gezin, en ook werken aan een carrière, onze man dienen, of misschien zijn we nog opzoek naar die ene. En laten we ook nog even de bevalling noemen… ehm hallo… wij vrouwen zijn geweldig!

Op een goeie dag zorgen we dat iedereen fatsoenlijk de deur uit gaat, zorgen we dat we er zelf mooi bijlopen, gaan we naar ons werk, nadat we de kids bij de oppas of op school hebben gedumpt. Regelen we onze privé afspraken in onze pauzes en doen we naar het werk nog even snel boodschappen want in al je gastvrijheid heb je de buren uitgenodigd om te komen eten. Natuurlijk wil je dan een nieuw recept proberen (mooi excuus om een nieuw tijdschrift of kookboek te kopen). Tijdens onze fietstocht bellen we nog even met die en die en beantwoorden we (met gevaar voor eigen leven) snel een paar emails. Eenmaal met de kids weer thuis beginnen we dapper aan het huishouden, entertainen we de kids en beginnen we aan het avond eten. Als manlief thuis is mogen we hem eerst even niet lastig vallen, dan moet hij even uit zijn ‘werkbox’ en als hij eenmaal geland is luisteren we naar zijn korte uitleg over zijn dag. We bespreken de dag aan tafel en als het eten op is en de buren weer naar huis begint het spitsuur met de kinderen die naar bed moeten. We hangen snel nog even een wasje op en lezen een verhaaltje voor. Als de kinderen op bed liggen, leggen we de kleren klaar voor morgen. Maken we onze salade of smeren we ons brood. Dat bespaard weer tijd voor morgen. En als de rust is teruggekeerd en je kunt even zitten, krijg je een liedje in je hoofd en begint je creatieve brein je rust te verstoren. Vol ideeën stappen we in bed met onze ‘ to do’ list op ons nachtkastje. Stel je voor dat je midden in de nacht een briljant idee hebt voor het kinderfeestje van je dochter. Dan kunnen we die meteen opschrijven.

Ehm.. ik mag dan geen kinderen hebben, maar toch komt deze dagen (hier en daar wat anders) regelmatig voor in mijn weken. Ik heb ook dagen dat ik lekker niks doe en klets met vriendinnen, serie kijk, wandel en ik kan ook heel goed lanterfanten. Maar soms voel ik me dan schuldig…. want wat heb ik voor nuttigs gedaan die dag?

Als we nou eens minder serieus zijn en meer genieten van het vrouw zijn. We zijn ‘op en top’ vrouw! Dat mag ons trots maken. Wij kunnen dingen die mannen niet kunnen. We zijn een ster in multitasken, we hebben oog voor detail, we hebben radars die afgaan als het met een vriend even niet zo lekker gaat, we kunnen uren lang vertellen zonder eigenlijk iets zinvols te zeggen. We zijn goed met to do lijsten en zorgen voor iedereen die binnen een straal van 50 meter komt. Wij zijn uniek! We moeten niet vergelijken, we moeten niet twijfelen, we moeten niet angst hebben voor wat er allemaal mis kan gaan. We mogen genieten en trots zijn!

Ik ben op en top vrouw! Wauw wauw wauw!

Laten we dat over ons leven proclameren, net zolang totdat we het geloven!

Liefs Barbara

Ps: Er zijn nog kaartjes –> Check opentopvrouw.nl

Advertenties

Een gedachte over “Op en Top vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s