Op en Top vrouw 2

‘Terwijl iedereen verliefd wordt op haar glimlach,

wacht zij op degene die valt op haar littekens’.

In de vorige blog heb ik het over het gezin en kids. Hoe druk wij zijn als vrouwen en alles zelf proberen te handelen. Hoe wij carrière en ons gezin en het huwelijk proberen te balanceren en alles draaiende proberen te houden. Maar misschien ben jij wel alleen.

Wist je dat 1 op de 3 tussen de 20 en 30 een burn out heeft of overspannen thuis zit? In deze maatschappij is iedereen vatbaar voor vermoeidheid. Er moet zoveel en er wordt abnormaal veel van je verwacht. Als je af-gestudeerd bent, hoor je meteen fulltime te werken… Toch?

Wie bepaald dat? En hoe komt het toch dat wij als vrouwen zo vatbaar zijn voor het willen ‘passen’ in de kaders van de maatschappij? Misschien moeten we niet ‘waarom’ vragen, maar: ‘hoe blijven we dicht bij wie we zijn’. Hoe wordt wat je ‘kan’, niet wie je ‘bent’?

Ik merk dat doordat ik getrouwd ben, een rem heb op mijn drukte. Mijn man. Niet omdat hij af en toe aandacht wil, maar omdat hij van mij houdt en ziet wanneer ik te ver ga. Hij trapt soms voor mij op de rem. Hoe graag ik alles ook zelf wil doen, ben ik hem dankbaar dat hij dit ziet als een belangrijke taak binnen het ‘hoofd van het gezin zijn’. Maar wie is je rem als je single bent?

Getrouwde mensen grappen wel eens: ‘Geniet er maar van, van dat single zijn. Je hebt nog helemaal geen verplichtingen’. Wat een onzin! Tuurlijk heb je als single zijn ook verplichtingen. Je hebt minstens net zoveel verantwoordelijkheden als een getrouwd iemand. En misschien ligt er zelfs nog wel meer druk op je als je single bent. Want hoevaak krijg jij wel niet de vraag: ‘En hoe gaat het in de liefde’. Of de opmerking: ‘ Je zult wel full time werken, want je hebt nog geen kinderen’. Wat een stomme opmerking!

Onbedoeld rusten er soms hele rare verwachtingen op singles. Een goede vriendin van mij is 30 en single. Ze heeft het daar best moeilijk mee, en voor haar gevoel is haar leven ‘minder’, doordat ze alleen is. Als ze om haar heen kijkt ziet ze dat meiden rond haar leeftijd en vaker nog iets jonger allemaal stuk voor stuk trouwen. Het maakte haar onzeker. De druk van de maatschappij hielp niet mee. Ondanks dat mensen het goed bedoelde, voelde ze zich gepushed in het vinden van een man. Ze koppelde het alleen zijn aan haar identiteit. En dit resulteerde in een relatie starten met iemand die helemaal niet goed voor haar was. Ze settelde voor veel minder dan haar waarde. Ze ging voor de man die haar wilde omdat ze zo mooi glimlachte, maar haar niet meer wilde toen hij haar littekens ontdekte….

Jij –> een op en top vrouw! Verdient het allerbeste! Er ligt een plan voor jouw leven klaar. Ga voor een man die van je houdt zoals je bent! Iemand die gaat voor je glimlach en voor je littekens. Don’t settel for second best! Geniet van het leven en doe je eigen ding. Niemand kan bepalen hoe jouw leven eruit ziet, behalve jij. Als fulltime werken niet bij je past, doe het niet. Als je een rem nodig hebt, vraag een vriendin die jouw agenda in de gaten houdt en je helpt met je grenzen. We leven in een maatschappij dat je zelf heel duidelijk je grenzen moet aangeven. Laten wij als vrouwen een oogje in het zeil houden en onze vriendinnen bemoedigen en helpen.

Voor de tour mocht ik een liedje schrijven over single zijn. Dit is een klein stukje van het liedje. Misschien lijkt jouw prins de weg wel kwijt…. maar je bent niet alleen! Je hebt geen man nodig om je compleet te maken. Het mag je leven absoluut verrijken. Maar jij bent niks minder, als je alleen bent! Je bent prachtig! En er zijn heel veel mensen die van je houden! Zo dat wilde ik even kwijt!

Alleen zijn is voor mij geen straf, en toch voel ik me niet helemaal af

Ze zeggen: alles komt op zijn tijd, maar mijn prins, hij lijkt de weg wel kwijt.

(Single – Op en Top Vrouw)

Liefs Barbara

Advertenties

Een gedachte over “Op en Top vrouw 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s