Verleden – Heden – Toekomst

img_9597

Lieve lezer,

Het is alweer eventjes geleden… maar hier ben ik weer. Wat een heerlijk jaar was 2016. Voor mij was het absolute hoogte punt Op en Top vrouw. Naast dat ik twee super leuke vriendinnen heb gekregen, hebben we gemerkt dat Op en Top vrouw een gat vult en dat we met onze liedjes mensen mogen raken….

Pff klinkt best arrogant… zo bedoel ik het niet. Het maakt me juist klein en ontzettend dankbaar. Wat bij ons begon als een idee, werd een droom en de droom werd een plan en het plan werd een show en de show raakte honderden vrouwen door heel Nederland.

Even terug in de tijd…

Na maanden voorbereiden was afgelopen april (2016) de try-out. Wat was het een succes en niemand van ons had gedacht dat we in datzelfde jaar de show nog 10 keer zouden spelen. Natuurlijk hoopte we dat we een aantal boekingen zouden krijgen, maar zoveel.. het was overweldigend. We zijn op plekken geweest door heel het land. In plaatsen waar sommige van ons nog nooit van gehoord hadden -> Mussel, Tubbergen, maar ook in grote plaatsen zoals Rotterdam en Drachten. We hebben in kleine theaters gestaan en in kerken. Ook hebben we muzikale optredens gehad in restaurants waar je nauwelijks met de auto kon komen en hebben we een show gehad waarbij het publiek 75+ was, waarbij dat éne omaatje op de derde rij trouw haar middagdutje deed tijdens de show en bij het liedje van Christien over daten het hards gelachen werd.

Als je me zou vragen wat ik het mooiste optreden vond, zou ik dat eerlijk gezegd niet zo kunnen noemen. De optredens waren allemaal op een verschillende manier bijzonder. Het optreden op Opwekking was overweldigend. We hadden alleen nog maar de try-out gehad en waren nog totaal niet bekend en toch zat de theatertent propvol en zijn er 500 vrouwen terug gestuurd naar hun tent. Het optreden in Mussel vond ik persoonlijk heel bijzonder,  omdat naast mijn zussen en moeder – ook mijn oma van 95 aanwezig was. Ze kon helaas de tekst niet goed verstaan, maar ze heeft onwijs van Bas genoten op de piano. En natuurlijk vond ze de jurken met petti-coats enig. Het optreden in Rotterdam was ook fantastisch. De vrouwen waren lovend en heel uitbundig. Na mijn idee werd er daar harder gelachen en ook harder gehuild, dan waar dan ook. De vrouw die na de tijd naar mij toe kwam om te vertellen dat ze geen christen was, maar we haar aan het denken hadden gezet, raakte mij. Toen besefte ik nog meer dat Op en Top vrouw meer is dan alleen maar een show met grappige of ontroerende liedjes.

De persoonlijke getuigenissen die we mogen horen van de bezoekers tijdens de pauze of na de show zijn geweldig en elke show anders. Bij de oma-tjes werd toch enigszins bezorgd gevraagd of ik wel weer met Joel mee naar huis mocht (aangezien het liedjes trouwjurk over het huwelijk gaat en ik ook… hoe zal ik het zeggen….. de minder lovende kanten bezing 😉 ) Bij de show in Rotterdam was er een moeder met haar dochter. De moeder was helemaal ontroerd en kwam ons in tranen bedanken. De reacties die we krijgen op onze persoonlijke liedjes zoals: Ik mis je zo, opgebrand en tijdelijk afscheid, zijn uit het hart gegrepen.

Wat eigenlijk nog het grappigst is, is dat ik zelf helemaal geen ‘vrouwen’ typ ben. Dat klinkt een beetje bijzonder, maar ik zal het uitleggen. Ik ben niet iemand die van jurkjes houdt. Vroeger speelde ik met knex en niet met barbies. Ik vind de notebook en dreamgirls verschrikkelijk en ik zou niet weten hoe je, je met foundation en allerlei kwasten en potjes je goed en mooi op kan maken…. (dat is misschien ook wel te zien tijdens de show, mijn excuses). Met z’n allen naar de wc gaan vind ik onpraktisch en ik winkel het liefst in mijn eentje. Ik weet nog goed dat na het optreden tijdens het puur2 event ik al die vrouwen helemaal zat was…. Haha…. we hadden de show in drie delen gespeeld en waren de hele dag aanwezig op een vrouwendag. Na afloop van de show heb ik mijn man opgezocht en gezegd: Zo en nu nacho’s een biertje en een aflevering Top Gear….. tja…. het is wat….

Ook al ben ik niet een ‘meisje- meisje’. Toch ben ik helemaal thuis bij Op en Top vrouw en heb ik onwijs veel zin in dit nieuwe jaar. Er staan veel mooie dingen op het programma. We mogen sowieso deze show nog 7 keer spelen. Ook zijn er plannen voor een moeder-dochter concert en staat deze zomer in het teken van het schrijven voor een kerst-show. Jaja je hoort het goed…. het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en er zijn al plannen voor December.

Ook heb ik het goede voornemen om vaker te bloggen. Elke twee week een stukje, misschien vaker. Maar pin me er niet op vast… ik ken mezelf en mijn goede voornemens, vaak is het een vage richtlijn… voor de maand januari… hihi… maar ik ga mijn best doen. Ik merk ook met het schrijven van deze blog dat ik heel veel mooie verhalen van bezoekers niet zo 1,2,3 kan verzinnen. En dat is eigenlijk jammer. Zo is het bloggen voor jullie een mooie manier om mee te gaan in ons bestaan als Op en Top vrouw en is het voor mij een mooie manier om deze prachtige herinneringen vast te leggen en later nog eens terug te lezen.

Hoe 2017 eruit gaat zien vertel ik later deze week!

Voor nu – doei!

Liefs Barbara

img_9577

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s