De witte molen

IMG_0070.JPG

Op een afgelegen plek in het verre België zit ik met mijn hubby, schoonzus en zwager in een oude molen. Heerlijk even een weekendje weg zo aan het begin van het jaar. Lekker relaxen, de omgeving verkennen, lezen, spelletjes doen en heel veel eten. Komend jaar hebben Christien, Gezina en ik ook zo’n weekendje gepland. Lekker in een hutje op de hei een weekendje schrijven, lanterfanten, wandelen en natuurlijk shoppen en uit-eten (Ja ja ik ga vrijwillig met andere shoppen…. ) Want een nieuwe omgeving geeft een frisse wind aan mooi bedachte plannen.

Over die plannen wil ik nog een beetje meer schrijven dan dat ik in de vorige blog geschreven heb. De komende maanden gaan we eerst lekker bezig met de huidige show. Morgen hebben we een schrijverssessie en een repetitie met onze pianist. Een aantal liedjes gaan we een beetje aanpassen. Hier en daar een extra danspasje en wat mooie harmonietjes toepassen om het nog mooier te maken. Ook gaan we de tekst van ons themalied Op en Top vrouw herschrijven. Dit na dat ik de laatste show begon met de tekst van het coupeetje van Christien, vervolgens opeens uit het niks twee hele nieuwe zinnen zong en Gezina zo van haar apropos was dat ook zij een compleet nieuwe tekst verzon. Deze nieuwe tekst bracht ons op nieuwe ideeën en voilà.. de herschrijving is een feit. Haha, zo gaat dat bij ons. Tot nu toe hebben we elke show wel een improvisatie momentje gehad. Ach ja, het houdt ons scherp en soms zijn ze muzikaal zelfs erg uitdagend 😉

Maar goed, dat hutje op de hei dus… Eerst nog even over de maand april en mei. Tot nu toe hebben we in deze maanden geen shows staan. We hopen dat er nog een aanvraag komt, maar verder gebruiken we die maanden voor ons nieuwe idee: een Moederdag -concert. Het tweede weekend van mei is het moederdag en we dachten, daar moeten we wat mee. We hebben drie ontzettend leuke nieuwe jurkjes besteld en de creatieve inspiratie golf wordt hoger en hoger en we wachten met smart dat die ons overspoelt.

We zitten zelf te denken om de huidige show een beetje aan te passen zodat moeders met hun dochters naar de show kunnen komen. Hier en daar een liedje vervangen met een aantal nieuwe liedjes en hier en daar de teksten van wat huidige liedjes aanpassen. Wat nieuwe media en in onze nieuwe jurkjes moeten we er dan klaar voor zijn… ehm.. niet te snel. We willen hier goed over nadenken. Maar één van ons is zelf moeder, wel zijn we alle drie dochters en hebben we alle drie een compleet verschillende band met onze moeders. Daar kunnen we natuurlijk ook over zingen. We zitten verder te denken aan onderwerpen over de vriendschap maar ook de strijd tussen moeders en dochters. Of over het verdriet als je je moeder verloren, de band niet is wat je hoopt of als je als moeder je dochter verloren hebt. Natuurlijk willen we ook de grappige kanten bezingen. De eerste keer dat je, je vriendje aan je moeder voorstelt en de keer dat je moeder hip probeert te zijn en je, je kapot schaamt. Of dat moment dat we als dochters allemaal hebben vroeg of laat, als je man tegen je zegt: Goh jij lijkt echt op je moeder….

We zouden niet Op en Top vrouw zijn als we niet jullie ideeën wilde horen. Dus bij deze voel je vrij om ons te berichten als je leuke, mooie of ontroerende ideeën hebt voor het Moederdag concert. Wanneer deze plaats gaat vinden is nog niet helemaal zeker, maar wel is zeker dat het meer dan 1 concert wordt. Ook horen we graag als je het tof lijkt om een moederdag-concert bij jou in de buurt te organiseren. We zijn nog opzoek naar te gekke plekken om de show uit te voeren.

Maar goed, dat hutje op de hei… ja.. dan is het moederdag concert geweest… waarom gaan we dan nog in een hutje op die veel besproken hei? Nou…. we gaan bezig met een kersttour. Een compleet nieuwe show rondom de feestdagen, een nieuw jaar, hoop, moed en een heleboel kerstgedoe 😉 We hebben qua kostuums al flink ingeslagen. Onze mannen hebben het zelfs al over een grotere aanhangwagen. Volgens ons wordt het hysterisch met alle typische herkenbare onderwerpen zoals: de stress om het kerstdiner, de verplichte bezoeken bij de schoonfamilie, de strijd met afvallen na het kerstdiner en die altijd goede voornemens die we na een week weer de deur uitzetten. Ook hebben we iets bedacht met een bijzonder nieuwe schort, wit bont en een afschuwelijke cape… o ja en Gezina gaat als kerstboom… of zoiets… ik mag natuurlijk niet te veel verklappen 😉 Kortom het wordt een feestje. We zullen ook een wat serieuze noot laten horen over geliefde die we extra missen rond de feestdagen, het alleen zijn met kerst terwijl je vriendinnen bij de schoonfamilie zit en de angst voor het nieuwe jaar.

Jullie horen het alweer, we zitten zo aan het begin van het nieuwe jaar vol nieuwe ideetjes en we zijn dan ook vol verwachting. Maar we zijn ook ontzettend dankbaar. 2016 was absoluut niet zo’n succes geweest zonder God en zonder jullie. En daar willen we jullie heel erg voor bedanken. We zien uit naar 2017.

Vind je het leuk om ons te ontmoeten, wil je ons uitnodigen of wil je meer weten over de huidige show, het moederdag-concert of de nieuwe kersttour? Dan mag je ons berichten op Facebook, mailen via de site of hier op de blog een berichtje achterlaten.

Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie support en tot snel

Liefs Op en Top vrouw

img_9726

Advertenties

Een gedachte over “De witte molen

  1. Nou, dat klinkt in elk geval als een geweldig nieuw jaar! Mocht je nou nog iemand zoeken om alle accesoires die jullie nodig hebben te maken, de afschuwelijke cape ofzo, mijn moeder is enorm creatief en roetsjt het zo in elkaar. Check op facebook maar eens Hanneke’s Lapjeskast. https://www.facebook.com/groups/hannekeslapjeskast/?fref=ts (En volkomen betrouwbaar hoor, Gezina kent mijn moeder wel.)
    Veel zegen en plezier met alles dit jaar!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s